Vi fortsætter med havedammen

Endelig forår

6. April - 09 
Så blev det vejr til at fortsætte med havedammen, selv om vi har haft net over i vinter er der aligevel kommet en del blade ned i dammen som vi er ved at fjerne her.

7. April

Her er vi begyndt at lave stier omkring dammen, vi ved ikke hvordan det kommer til at ud, vi vil lægge 10 cm. tykke skiver af træstammer ned, og så fylde op mellem dem med granitskærver, jeg tror det kommer til at se meget godt ud.
Jo det kan nok gå

7. April

Vi fortsætter med at lave stier

8. April

Nu er vi ved at være færdige med stierne
Set lidt fra oven

10. April

Den lille gamle dam skal også renses op

10. April

Her en af beboerne, som kom til syne da vi gjorde rent

10. April

Jeg skal love for det har pyntet

1. Maj

Da vi ikke blev færdige med at plante omkring havedammen inden vinter, har vi besluttet at tømme dammen og gøre den ren.

1. Maj

I dag var vi en tur i Roskilde, hos - SUPER KOI - og købe planter, de har rigtig meget at vælge imellem, og meget fine planter, til en billig penge

2. Maj

Da vi nu har en tom dam, kan vi lige få et par store sten ned på bunden af dammen.

3. Maj

Vi er blevet færdige med at plante, så nu kan de godt begynde at gro, der er kommet vand i, og vi har startet pumpe og filter som skal køre et stykke tid inden vi flytter fiskene ud i dammen

21. Maj

Nu er vi begyndt at lave en lille terrasse ved dammen

29. Maj

I dag satte vi vores fisk ud i den nye dam, det var noget af en forskel for dem, de havde gået i et kar inde på værkstedet hele vinteren, så der var meget de skulle ha` undersøgt. Vi var meget overrasket, da de allerede den første dag kom op og fik mad, så det gik jo rigtig godt

24. Maj

Så er vi klar til at lægge fliserne, -   Puuu ---- ha

30. Maj

Vi støber en sten/flise, som skal lægges ned ca. i centrum af terrassen

13. Juni

I dag lagde jeg den hjemmelavede centersten, nu håber vi bare den er blevet lagt ca. i centrum

13. Juni

Så er vi godt igang med at lægge fliser, - - ha-ha

14. Juni

Nu er vi nået så langt, at man kan se hvad det er vi har gang i, - - Jeg tror nu det bliver meget pænt

16. Juni

I dag blev vi færdig med at lægge fliser, og det kom til at se ud som vi havde ønsket, - nu skal vi bare ha` noget sand ned imellem dem, så de kan komme til at ligge rigtig fast. Det skal lige nævnes at vi brugte stenmel i de største fuger i cirklen, for bedre at låse fliserne sammen, og det virker fint.
Vi kan oplyse at fiskene har det rigtig godt i den nye dam, de er alle vokset en hel del, og der er kommet yngel, vi får megen tid til at gå med at se på de små nye fisk 

16. August

Jeg er begyndt at lave et stativ som vi kan hænge et løvnet ud over, bladene er jo allerede begyndt at falde af træer og buske når det blæser, det må være på grund af den meget tørre sommer vi har haft.
Det er ikke meningen nettet skal være over hele tiden, til foråret skal det pilles ned igen, og så må vi se om vi kan holde styr på tingene, så det kan sættes op igen til næste efterår

22. August

I forbindelse med stativet til løvnettet laver vi et lille læskur, da Aase mener det er for koldt at sidde og se på fiskene når det blæser.
Det er meningen det skal blive ved dammen hele året

23. August

I dag blev læskuret færdigt, Aase har jo nok ret, her er nu meget rat at sidde, og det kunne jo være fint at være i tørvejr når det regner, ( hvis det kan regne mere ) men det kommer vel

7. September

Så kom nettet på, det pynter jo ikke, men det hjælper, nu er det ikke ret mange blade der kommer ned i dammen, og de der kommer tager skimmeren fint

8. Oktober

I dag har jeg hævet pumpen ca. 60 cm. op fra bunden, for når det bliver vinter, ikke at pumpe det varmere vand fra bunden op og blive kølet ned i overfladen, på den måde vil fiskene kunne opholde sig i varmere vand på bunden hele vinteren. Det er min mening at køre med pumpe og filter hele vinteren, jeg håber at kunne holde filtret frostfrit ved at isolere lidt rundt omkring det.
Da jeg nu havde pumpen oppe, ville jeg samtidig rense den, det var meget nemt, for den var lige så ren som den dag den blev sat ned i dammen, da jeg nu var igang med den, satte jeg den over på automatik, det vil sige at den selv finder ud af hvor meget vand den skal pumpe rundt ( jo lavere temeratur vandet har, jo minder vand pumper pumpen ) det ser ud til at virke rigtig godt, med en vandtemperatur på 8 - 9 grader kan skimmeren stadig virke.
Fiskene opholder sig mest et godt stykke nede i dammen, kun når det er rigtig fint og varmt vejr kommer de op i overfladen, hvor de ligger og daser.
Foder får de ikke mere, da vandet kun er ca. 10 grader

17. Oktober

I går var vi på planteskole og købe planter til højen ved terrassen, så nu må vi se at få plantet dem.

17. Oktober

Nu er de plantet, så kan de godt begynde og gro.

27. Oktober

Her er jeg ved at lave en afslutning på terrassen, så vi kan sige den er færdig.
Nu kan vi rigtig se at løvnettet vi har lagt over dammen virker, jeg skal love for der kommer blade ned nu, men de fleste bliver heldigvis uden for dammen.

19. December

                 Så kom julesneen, nu må vi håbe at den bliver liggende julen over
Så kom sneen langt om længe

19. December

Det må være koldt at være fisk, men det ser ud til at de har det fint, de står helt nede i det varmere vand på bunden af dammen.
Pumpe og filter køre fint endnu, og luftpumpen køre også hele tiden, nu må vi se hvor længe vi kan holde vandet flydende, det meste frost vi har haft indtil nu er minus 6 grader.
Koldt at være fisk i dag
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE