Havedam - 2010

3. Februar

                       Så er det blevet vinter, rigtig vinter, med frost og sne, så vi har standset pumpe og filter, fordi udløbet fra den lille dam frøs til, så vandet ikke kunne løbe ned i den store dam. 

Koldt at være fisk

Det må være koldt at være fisk i det her vejr, det ser ud til at luftpumpen virker fint, jeg har fjernet sneen over flamingokassen, og omkring kassen var vandet ikke frosset til, og jeg kunne høre luften sive ud, så vi håber fiskene har det fint, det er jo ikke så nemt at se dem under al den sne.
3. Februar

27. Februar

                   Nu er sneen og isen begyndt at smelte, hvad mon fiskene laver ?
27. Februar

22. Marts

I dag har vi renset den lille dam, og skiftet 1/3 af vandet, ca. 2000 l. Startet pumbe og filter op, og alle fiskene ser ud til at ha` det godt.

22. Marts

Vi var klar over at der var en lille fisk ( yngel fra 2009 ) i den lille dam, men var meget spændt på om den havde klaret vinteren, da der kun er ca. 30 cm. dybt i dammen, men det havde den, og da vi skulle til at fange den, kom der 6 mere til syne, så det var lidt af et arbejde, men nu går de alle 7 nede i den store dam hos de ander fisk.
En af de små nye

15. April

Nu kom vandtemperaturen op på 10 - 12 grader, og fiskene er begyndt at få lidt foder, som de meget gerne vil ha`

15. April

4. Maj

Her er vi ved at pille løvnettet ned

5. Maj

Så er løvnettet fjernet helt, det var noget der pyntede på det hele, og nu er det nemt at komme til rundt om dammen.
Det er bare blevet koldt igen, ca. 5 grader om dagen, så vi er holdt op med at fodre fiskene, da vandet også er blevet koldt.

13. Oktober - 2010

I år har vi plantet en Ingefær-lilie i den lille dam, den har klaret sig rigtig fint, den har haft flere store blomster, men den er vi nød til at tage ind i vinter, da den ikke kan tåle frost.
Ingefær-lilie

13. Oktober - 2010

Som noget nyt købte vi også en åkande, den har også været villig til at gro, det har knebet lidt med at blomsterne ville springe rigtigt ud, den får nok ikke sol nok, men vi prøver igen næste år.
Gul Åkande

20. December

Så er det blevet vinter, det har det været et stykke tid nu, så nu køre vi kun med luftpumpen, så fiskene kan få lidt ilt, og ikke dammen fryser helt til.
I nat var det 12 graders frost

20. December

                                                 Så er der lagt låg på

20. December

Der hvor luften fra luftpumpen kommer op til overfladen, har jeg lagt en flamingokasse med et lille hul i hvert hjørne så luften kan komme ud, og det virker meget fint.
Sidste vinter havde vi det på samme måde, og der døde ingen fisk, selv om det frøs meget, frøs det ikke til inde under flamingokassen, så der var altid isfrit.

Flamingokassen i dammen
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE